Monday 3 June 2013

Little trip to Belgium

25.12 joululahjapaketista kuoriutui konserttiliput Lana Del Rey:n keikalle. Lontoon konsertti oli jo loppuunmyyty, joten matka suuntautui Brysseliin. Viisi kuukautta myöhemmin oli aika lunastaa lahja!

Lontoosta on todella helppoa suunnata Belgiaan tai Ranskaan Eurostar-junalla. Matka kestää parisen tuntia King's Cross:ilta ja hinnat pyörivät n.£100 tuntumassa menopaluu. Ja kun ostaa liput mihin tahansa asemalle Belgiassa tai Ranskassa, voi samalla lipulla kulkea vielä seuraavan 24h sisään toiseen kaupunkiin!

Brysselissä vietettiin yksi yö ja saavuttiin sinne puolenpäivän maissa. Katsottiin kartasta, että hotelli sijaitsee parin kilometrin päässä juna-asemalta ja koska meillä oli vielä pari tuntia aikaa, päätettiin kävellä sinne. VIRHE! Brysseli on hirveän mäkinen kaupunki ja tuntui että menit mihin tahansa, aina oli vastassa kilometrin pituinen ylämäki. Hyvää treeniä, mutta todella hidasta ja uuvuttavaa!
D valitsi hotellin keskustan laitamilta, koska se oli lähimpänä konserttipaikkaa. Keskustaan kuljettiin ratikalla, joka kulki osittain maan alla. Arkkitehtuuri oli todella kaunista ja vohvelit hyviä! Pissaava poika jäi tällä kertaa näkemättä, kun illalla piti jo suunnata keikalle.









Illalla oli siis aika suunnata konserttipaikalle. Pakko oli taas kävellä valtavia ylämäkiä, kun julkisen liikenteen reitteihin ei ollut aikaa perehtyä. (Kotimatka oli ehkä hauskin ikinä, kun elekielellä tilattiin kebabit, join kaljaa ja jopa tykkäsin siitä ja hotellihuoneessa tuijotettiin Wolfman-elokuvaa). 
Konserttihallilla jouduttiin harmiksemme istumaan piippuhyllyllä, koska paikkoja ei oltu ennalta määrätty ja kovimmat fanit olivat jo vallanneet parhaimmat paikat. Lana esiintyi tunnin verran ja esitti kaikki parhaimmat hitit. Born to die:n aikana nousi kyyneleet silmiin ja iho oli kauttaaltaan kananlihalla. Aivan mahtava tunnelma!! Ajoittain Lana kuitenkin keskittyi enemmän eturivin viihdyttämiseen kuin laulamiseen ja keikkakin loppui siihen, kun hän antoi nimikirjoituksia ja otti yhteiskuvia fanien kanssa. Kymmenen minuutin jälkeen loppui kiinnostus ja monien muiden ohella suunnattiin ulos. 



Seuraavana aamuna oli aika ottaa juna alle ja suunnata Bruggen kaupunkiin. D on käynyt siellä pari vuotta sitten ja lempielokuvakin on "In Brugges", joten odotukset oli korkealla. Tunnin kestäneen matkan jälkeen vastassa olikin valtavan kaunis ja hyvin säilynyt keskiaikainen kaupunki. Katseltavaa riitti joka puolella, ravintoloita, kahviloita, pubeja ja ihania pikkuputiikkeja oli vieri vieressä ja hevosvaunut kiertelivät pitkin mukulakivikatuja. Turisteille suunnattu paikkahan se oli, mutta ihmiset olivat ystävällisiä ja hintataso oli kohtuullinen. Suosittelen oikein lämpimästi! 




Sisällä on malja, jossa uskotaan olevan Kristuksen verta. Uskokoot ken tahtoo. 










Kellotorni, johon kiivettiin 366 askelta.





Belgiassa on satoja erilaisia olutlaatuja ja merkkejä, joista varmasti jokainen löytää mieleisensä. Itse vannoutuneena oluen inhoajana oli pakko alkaa maistelemaan, koska siideriä kysyessäni sain vastaani vähintäänkin kummastuneita katseita. 


Ja kunnollahan sitten maisteltiinkin!

Kaikenkaikkiin ihana ja rentouttava reissu! Arkeen on taas haettu uutta puhtia ja huomenna taas jaksaa painaa. Onneksi puolet työajasta on varattu Cardiac- kurssiin, jonka suoritan kesä-heinäkuun aikana. 9-17 opiskelupäivät, jolloin saa vain istua. Kelpaa! 

Ja ensi viikolla Suomeen!!!

No comments:

Post a Comment