Monday 11 November 2013

Asuntounelmia

Viime viikolla remppaukko tuli vihdoin ja viimein katsomaan seinien kosteusvahinkoja. Sillä oli mukana kosteusmittari, jolla se kokeili seiniä eri kohdista ja mittaus ei kyllä ollut kaunista katseltavaa. Mittari värähteli useammin niin punaisella kuin olla ja voi, kuin siellä hyväksyttävillä alueilla. Totesi siihen että pahalta näyttää ja korjaus tarkottaisi seinien uudelleenrakentamista. Mutta kuulemma asuttavassa kunnossa ainakin nyt toistaiseksi on ja meidän vain pitää pitää lämmitystä päällä ja tuulettaa (ai nyt, kun pihalla on +5??).
Vuokraemäntä laittoi sähköpostia viime viikolla ja ei nyt ainakaan vielä olla korjausta tekemässä. Viestissään hän totesi "Te ette ymmärrä, että täällä on erilainen ilmasto kuin Suomessa tai Australiassa ja lämmitystä on pidettävä päällä". Hei kiitos Einstein, kun kerrot minkälainen ilmasto on meidän kotimaissa! Oletkin siellä niin h****n monta kertaa käynyt..... Kuulemma nyt taas joku eri ukko tulee sitä katsomaan, mutta mitä ihmettä se tilanteelle tekee? Ja ennenkuin nuo kolmekymmentä vuotta vanhat ikkunat vaihdetaan kunnollisiin, niin en kyllä varmana pidä lämmitystä päällä vain sen takia, että puolet siitä menee harakoille.

Olin taas raivotilassani ja aloin katselemaan uusia asuntoja. Pakko myöntää, että innostuin aikalailla! Pelkästään parisataa puntaa korkeammalla hinnalla voitaisiin saada kunnon keittiö ja jopa toinen makuuhuone!! Hintaraja on meillä max. £1200/kk, koska on sillä palkalla kiva tehdä muutakin kuin maksaa vuokra ja laskut. Tällä hetkellä me maksetaan juuri alle £1000/kk, ja sillä kuitenkin saadaan aivan loistava sijainti ja oma takapiha, joka on kyllä Ellen kannalta ihan välttämättömyys. Ja vuokrasuhdetta on jatkettava ainakin Helmikuulle asti, ettei jouduta maksamaan sakkoa. Pidän kyllä silmät auki, ihan siltä varalta että kämpän tilanne pahenee. Ja eiköhän siinä vaiheessa ole neuvottelu vuokranantajan kanssa paikallaan....

En osaa sisustaa ollenkaan ja koen, ettei tästä kämpästä saa kaunista millään. Muutaman kuvan napsin, joilla tietenkin kiersin vallitsevan sekasorron. Harmikseni isoa halkeamaa makkarin seinässä tai kaapinovia, joita ei saa suljettua on vaikeampi piilottaa....










6 comments:

  1. Pakko tulla taas tänne kommentoimaan, oon kunnon stalkeri haha :) I feel your pain, meidän isännöitsijä ei oo vielä ees ottanu kantaa meiän viimeisimpään s-posti raporttiin kostausvaurio-kylppäristä ja ammeesta, jonka edessä ei mitään paneelia kun "kuivatellan". Nyt ei sentään oo uusia sieniä ilmaantunu, mut kaikki puurakenteet ammeen alla on ihan fucked ja märkää siellä on edelleen. Luulis et mitä pikemmin korjais sen parempi ja halvemmaks tulis mut ei. Oon ihan varma et vaan ajan kysymys et näkyy alakerran katossa. Sit mun kauhukuvissa tän kämpän omistaja pitää meiän parin kuukauden takuuvuokrahat kun joskus muutetaan pois, just niin tyypillistä!

    Ihan hyvä aika kyl alkaa kattelee kämppiä jos helmikuussa tulee vuos täyteen, joissain ilmoituksissa kun sanotaan että kyseinen kämppä on vapaa vasta esim 4 kuukauden päästä. Oot ilmeisesti katellu gumtreetä, zooplaa, rightmovea yms? Nappaa kiinni vaan jos tulee vastaan se dreamhouse! Me löydettiin meiän gumtreestä ja oli yksityiseltä, eikä tarvinnu maksaa siis välityspalkkioita. Toisaalta yksityiset voi olla just kovimpia kusettamaan.

    Vitsi oon kade tosta teiän "please remove your shoes" kyltistä, tarvis tännekkin! Oli lentää silmät selälleen kun ton siipan kaveri tuli kylään ja röjähti meiän uudelle vaaleasävyiselle sohvalle kengät jalassa (koko pituudeltaan) :O! En tajuu miks nää pitää AINA kengät jalassa kun menee kylään, siks et on niin helvetin kylmä suurimmassa osassa brittiasuntoja?

    ReplyDelete
  2. Haha, tervetuloa vaan kyttäämään ;)
    Joo, kyllä täällä vuokranantajat osaa olla todellisia pihipukkeja. Itse kun pidin omistusasuntoa vuokralla Suomessa, niin halusin kyllä koko ajan tietää mitä tapahtuu ja korjattavat kohdat oli saatava kuntoon. Kaikki ei näköjään ymmärrä arvoasioita....
    Juu, noilta nettisivuilta on tullut koluttua. Vähän liiankin tuttua tämä Englannin kiinteistövälitys touhu on, ettei ihan heti jaksettaisi siihen mukaan hypätä.... Ja varsinkin koira asettaa omat haasteensa, jotka tuli myös karvaasti koettua. Mutta aina saa haaveilla ja varautua ;)
    Kyltin sain entisiltä työkavereilta läksiäislahjaksi. Hyvin tuntuu toimivan, kun tuo postauksessakin mainittu remppaukko riisui nätisti kenkänsä ;) D on kyllä kovapäisempi tapaus, mutta osaa pitää kengät pois sohvalta ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mun pitää pyytää lähettää vastaava vaikutusvaltainen kyltti suomesta joululahjaks, täältä päästä kun sellasta ei varmasti löydy :D

      Totta, koiran kanssa on kyl varmasti viel vaikeempaa hakee kämppää, meilläkin oli ehdoton lemmikkikielto tähän kämppään ja niin näytti olevan moneen muuhunkin. Ja nimenomaan tarvii sen takapihan ja sehän nostaa aina hintaa. Mä oon toisinaan ihan vakuuttunu et haluun "parempaan" kämppään vuoden päästä mut sit taas muistaa miten kivassa ympäristössä asuu yms. Jouduttais myös purkaa kaikki huonekalut ku ne ei kokonaisina mahdu superkapeesta ovesta ulos :P

      Delete
    2. Haha, ei varmasti saa!

      SW on kyllä alueena ihan huippua, enkä kyllä itekään täältä suunnilta halua pois! D sanoo, että elän taas tunteella kun suunnittelen muuttoa päätä pahkaa. Aika monta asiaa tässä pitää ensin hoitaa ja miettiä ;)

      Delete
  3. Mun oli pakko tulla kyttäämään sun blogia, kun valittelit vuokranantajasta. Mikä siinä oikeasti on, että täällä tuntuu siltä kuin suurin osa vuokranantajista on just sillä "aaaand I don't really give a fuck" -asenteella?? :D Herran jumala, sehän on niiden omistama kiinteistö... Idiootit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Englannin ihanuuksia ;) Meillä nyt vuokranantaja suostuu maksamaan jonkun härvelin, joka poistaa liikaa kosteutta ilmasta. Katsotaan mitä käy!

      Delete